"► ТОВ Юридическая компания Инновационные технологии права ", "description" =>"ТОВ Юридическая компания Инновационные технологии права", "keywords" =>"ТОВ Юридическая компания Инновационные технологии права", )); //# symwols //# ➿ ✅ ⚪ ⭕ ⭐ ❗ ❓ ༄ ʘ ?> ☆ Проект постанова про відставку Кабінету Міністрів України | Юридическая компания ИТП Киев

НОВОСТИ

Проект постанова про відставку Кабінету Міністрів України

У світі подій, що наразі панують на території України і не тільки, у зв’язку з прийняттям Кабінетом Міністрів України на засіданні 21 листопада 2013 р. розпорядження «Питання укладання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їх державами – членами, з іншої сторони», згідно з яким в інтересах національної безпеки України процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС призупинено, постає питання про правомірність дій КМУ (більш детально свою позицію Юридична Компанія «Інноваційні технології права» опублікувала на своєму сайті).

Станом на 25.11.2013 року в Верховній Раді України зареєстровано Проект Постанови про відповідальність Кабінету Міністрів України, номер реєстрації 3692 від 25.11.2013 – інформація оприлюднена на офіційному сайті ВРУ

Відповідно до норм чинного законодавства, а саме ст. 115 Конституції України прийняття Верховною Радою України резолюції недовіри Кабінетові Міністрів України має наслідком відставку Кабінету Міністрів України. Прем'єр-міністр України зобов'язаний подати Президентові України заяву про відставку Кабінету Міністрів України за рішенням Президента України чи у зв'язку з прийняттям Верховною Радою України резолюції недовіри.

Також, відповідно до ст. 13  Закону України «Про Кабінет Міністрів України» Верховна Рада України за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів України від її конституційного складу може розглянути питання про відповідальність Кабінету Міністрів України та прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України.

Ч. 2 ст. 13 зазначеного закону встановлює, що питання про відповідальність Кабінету Міністрів України не пізніше ніж через десять днів після внесення пропозиції розглядається на пленарному засіданні Верховної Ради України, на яке запрошуються всі члени Кабінету Міністрів України. Під час розгляду питання про відповідальність Кабінету Міністрів України у пленарному засіданні Верховної Ради України може брати участь Президент України.

Звертаємо увагу, що з дати винесення протиправного розпорядження КМУ, шляхом ігнорування та порушення норм чинного законодавства, перевищуючи свої повноваження, з боку Гаранта Конституції України не було жодним чином прокоментовано дану ситуацію.

Юридична Компанія «Інноваційні технології права» закликає як Президента, ВРУ так і КМУ дотримуватись норм ст. 1 Конституції України, яка проголошує, що  Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

 Сподіваємось, що при вирішенні питання щодо правомірності дій Уряду визначення та поняття  «правова держава» не буде знехтувано.